Prvenstvo Hrvatske i Završnica kupa Hrvatske – Kastav 2015.

20151107_163714

Gimnastičarke i gimnastičari GK Sokol Karlovca ostvarili su odlične rezultate na 24. PPH za mlađe kategorije te Završnici kupa Hrvatske u B i C programu. Sva tri natjecanja održana su Kastvu pokraj Rijeke, u organizaciji GK Vita iz Rijeke.

U vrhunskom A programu grad Karlovac predstavljalo je ukupno 5 gimnastičara koji su nastupili u dvije kategorije. U kategoriji mlađih kadeta Josip Cvitešić i Petar Sinčić, mlade nade karlovačke gimnastike,  napravili su pravu malu senzaciju osvojivši ukupno 12 odličja. Petar Sinčić osvojio je četiri brončane (karike, preskok, ruče i preča) i 2 srebrne medalje (tlo i konj s hvataljkama).  Josip Cvitešić osvojio je zlato i postao prvak Hrvatske na parteru. Zlatu na parteru pridodao je čak 4 srebra (karike, preskok, ruče i preča) te jednu broncu (konj s hvataljkama). U kategoriji mlađih juniora nastupili su Matija Tek, Luka Furač i Luka Jurčić. Furač je bio najuspješniji  osvojivši  brončane medalje na parteru i preči, a nastupio je i na preskoku gdje je bio peti. U istoj kategoriji Luka Jurčić osvojio je drugo mjesto na konju s hvataljkama, 4. mjesto na parteru, karikama i ručama te 6. mjesto na preskoku. Matija Tek je osvojio 4. mjesto na konju s hvataljkama i preči, 6. mjesto na karikama te 7. mjesto na preskoku.

Na završnici kupa Hrvatske u B programu nastupile su juniorka Laura Sinčić i seniorka Lara Belokleić. Laura Sinčić  osvojila je 10. mjesto u kategoriji juniorki. Njezina starija kolegica, seniorka Lara Belokleić, odradila je odlično natjecanje i na kraju osvojila 3. mjesto. Podsjećam da se natjecanja u kupu Hrvatske odvijaju u najtežoj gimnastičkoj disciplini, višeboju, što daje dodatnu težinu ovim rezultatima.

Na završnici kupa Hrvatske u C programu boje karlovačkog kluba branilo je ukupno 13 gimnastičarki i gimnastičara. U kategoriji mlađih juniorki najbolja Karlovčanka bila je Ana Magdalena Fabijanić. Bilo je to jedno od najboljih natjecanja za mladu Anu Magdalenu koja je bila vodeća tijekom većeg dijela natjecanja. Ipak, pogreška na dvovisinskim ručama koštala ju je postolja te je na kraju osvojila 4. mjesto. U istoj kategoriji nastupila je i Martina Šegavić koja je osvojila 12. mjesto od ukupno 44 natjecateljice iz cijele Hrvatske.

U kategoriji juniorki C nastupile su Klara Pintarić, Paula Jakšić, Tara-Ria Vidonić, Magdalena Brozović i Lucija Asoli Malobabić. U izrazito jakoj konkurenciji djevojke su ekipno osvojile 2. mjesto, iza prvoplasiranog GK Split. Svega je pola boda nedostajalo da u Karlovac stigne ekipno zlato, što je u ekipnim rezultatima jako mala razlika. U pojedinačnoj konkurenciji Klara Pintarić osvojila je srebrnu medalju,Tara-Ria Vidonić osvojila je 13., Paula Jakšić 22., Lucija Asoli Malobabić 23., a Magdalena Brozović 32. mjesto.

U kategoriji seniorki C nastupile su Laura Nikolić, Petra Šinković i Marija Vujić. Ekipno su osvojile 3. mjesto. Pojedinačno najbolja je bila Petra Šinković osvojivši 2. mjesto. Laura Nikolić osvojila je 9., a Marija Vujić 23. mjesto.

U muškom dijelu završnice kupa Hrvatske u C programu nastupili su junior Bruno Lukić te seniori Marko Busić i Sven-Jan Vidonić. Bruno Lukić u svojoj je kategoriji osvojio 8. mjesto. Marko Busić i Sven-Jan Vidonić u ekipnom dijelu osvojili su 2. mjesto, bolji su bili seniori iz GK Dišpet iz Šibenika. Pojedinačno Marko je osvojio 7. mjesto, a Sven-Jan 10. mjesto.

Na samom natjecanju gimnastičarke i gimnastičare vodili su njihovi treneri Robertina Kućan, Marijan Šančić, Mihovil Zubčić i Ivan Šimunović, a pravdu su dijelile sutkinje Anamarija Palijan Vračević, Darija Herak, Vinka Suhin te sudac Jurica Suhin.

Ukupno je gimnastički klub Sokol Karlovac u 2 dana osvojio 9 brončanih, 11 srebrnih i 1 zlatnu medalju. Ovim natjecanjem odrađena su sva natjecanja državne razine u tekućoj godini u kojoj GK Sokol obilježava 130 godina postojanja. Slijede nastupi na nekoliko turnira prijateljskog karaktera, a sezona završava tradicionalnom gimnastičkom akademijom koja će se održati sredinom prosinaca u dvorani Sokol.

Powered by aj WordPress