Međunarodni turnir Novi Sad

Cure

Gimnastički klub Sokol Karlovac sudjelovao je na Memorijalnom turniru „Laza Krstić i Marica Dželatović“ u Novom Sadu. Organizator je bio Sokolsko društvo Vojvodina koji ove godine obilježava 110 godina djelovanja. Na turniru je nastupilo 194 gimnastičara i gimnastičarki iz Turske, Južnoafričke republike, Mađarske, Slovenije, Italije, Cipra, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Izraela, Srbije i Hrvatske. Gimnastičarke su bile podijeljene u četiri dobne kategorije, a gimnastičari u pet.

Za gimnastički klub Sokol Karlovac u ženskoj sportskoj gimnastici nastupile su Korina Belokleić i Petra Furač u najstarijoj IV kategoriji, a u muškoj sportskoj gimnastici Luka Jurčić i Matija Tek u III kategoriji te Lovro Čorak u IV kategoriji.

Prvog dana natjecanja održano je višebojsko natjecanje. U sklopu višebojskog natjecanja odrađene su i kvalifikacije po spravama tako da najboljih osam gimnastičarki i gimnastičara ima pravo boriti se za medalje po spravama u finalu koje se održalo drugi dan. Djevojke su natjecanje odradile vrlo dobro. Tako je Petra Furač zauzela odlično četvrto mjesto dok je Korina Belokleić bila šesta u višeboju. Osim odličnih rezultata u višeboju djevojke su izborile i 7 od ukupno 8 mogućih finala po spravama. Tako je Korina Belokleić nastupila u finalu na preskoku, gredi i parteru dok je Petra Furač nastupila u finalu na sve četiri sprave. Korina je osvojila srebrnu medalju na preskoku dok je Petra u Karlovac ponjela tri bronce, na gredi, parteru i preskoku.

Dječaci na ovom natjecanju nisu nastupili na svih 6 sprava tako da su se koncentrirali na nastupe po spravama. Luka Jurčić i Matija Tek imali su solidan nastup koji ovog puta nije bio dovoljan za finale. Valja napomenuti da je Luki i Matiji ovo prvi nastup na međunarodnoj sceni. Lovro Čorak izborio je nastup u finalu na preskoku, ručama i preči. U samom finalu bio je blizu medalje na ručama, ali ga je pogreška na saskoku stajala postolja. Naše natjecatelje pratili su njihovi treneri Robertina Kućan i Marijan Šančić te sutkinja Vinka Suhin i sudac Jurica Suhin.

Ovim natjecanjem zaključena je još jedna natjecateljska sezona karlovačkih gimnastičara i gimnastičarki. Ukupno je ove godine osvojeno čak 32 odličja na natjecanjima državne razine i 14 odličja na natjecanjima međunarodne razine.

Članove kluba očekuje svečana sjednica povodom obilježavanja 130 godina postojanja i djelovanja kluba. Sjednica će se održati u petak, 18. prosinca, u kazalištu Zorin dom s početkom u 18 sati. Dan iza, u subotu 19. prosinca s početkom u 17 sati, u dvorani Sokol održat će se i tradicionalna gimnastička akademija na kojoj će nastupiti svi članovi kluba.

Powered by aj WordPress