Uspješan vikend članova GK Sokol Karlovac

IMAG0199[1]

Proteklog vikenda Gimnastički klub Rijeka bila je domaćin dva natjecanja – 1. kola kupa Hrvatske regija Zapad i 1. Morčić kup. Ukupno je u dva dana nastupilo blizu 400 gimnastičarki i gimnastičara iz gotovo svih dijelova Hrvatske.
Najprije je u subotu održano 1. kolo kupa Hrvatske – regija Zapad. Boje karlovačkog Sokol branilo je ukupno 5 gimnastičara i 21 gimnastičarka.
U kategoriji mlađih juniora Matija Tek osvojio je 2. mjesto, a njegov klupski kolega Luka Jurčić osvojio je 3. mjesto. U kategoriji kadeta srebrnu medalju osvojio je Josip Cvitešić, David Fajt broncu, a Luka Muić, kojemu je ovo bilo prvo službeno natjecanje, zauzeo je 6. mjesto. U ekipnoj konkurenciji ekipa kadeta osvojila je 1. mjesto.
U ženskoj sportskoj gimnastici u konkurenciji seniorki A prva dva mjesta odlaze u Karlovac, zlato Petri Furač te srebro Korini Belokleić. U kategoriji C seniorki Laura Sinčić zauzela je 3. mjesto. U kategoriji juniorki karlovačka ekipa uvjerljivo je slavila ispred domaće ekipe Gimnastičkog kluba Rijeka, a u pojedinačnoj konkurenciji sve tri medalje osvojile su predstavnice karlovačkog Sokola. Tako je Klara Pintarić bila zlatna, Ana Magdalena Fabijanić srebrna, a Martina Šegavić brončana. U kategoriji mlađih juniorki ekipa Sokola natjecanje je završila na 2. mjestu iza GK Vita iz Rijeke i ispred ekipe Ogulinskog Sokola.
Ovim natjecanjem započela je borba za plasman na Završnicu kupa Hrvatske na kojem će nastupiti najbolja ekipa te 4 najboljih pojedinaca iz svake regije. Sljedeće natjecanje regije Zapad održat će se baš u gradu na 4 rijeke gdje će GK Sokol biti domaćin 2. kola kupa Hrvatske – regija Zapad.
U nedjelju 28. svibnja u dvorani Dinko Lukarić održan je 1. Morčić kup, natjecanje prijateljskog karaktera na kojem nastupaju grupe popularne gimnastike. Na natjecanju je nastupilo preko 270 djece iz Splita, Solina, Šibenika, Zagreba, Samobora, Karlovca, Umaga, Krka i Rijeke.
Kod djevojčica u predškolskoj kategoriji sve tri medalje odlaze u Karlovac. Nera Đurić osvojila je zlato, Lucija Rožman srebro, a Hana Ofner broncu. Lara Đurić bila je najbolja u kategoriji 2. razreda osvojivši zlato. I u kategoriji 3. razreda pobjednica dolazi iz Karlovca. Jana Gabi Kasunić osvaja zlatnu medalju slavivši ispred klupske kolegice Erike Baričević. U istoj kategoriji Marija Vrbanić zauzela je 4. mjesto, a do brončanog odličja nedostajala je svega jedna desetinka. U kategoriji 4. razreda najbolja Karlovčanka bila je Elena Vučković osvojivši 2. mjesto kao i Leda Crnković u kategoriji 5. razredi te Laura Ivasić u kategoriji 6. razredi. Kod 7. razreda Nora Šarinić osvojila je brončanu medalju. Vrlo uspješne bile su i ekipe. Karlovački Sokol slavio je u ekipnom plasmanu u kategorijama 1. razred i mlađi, 3. razred i 5. razred i stariji, dok su ekipe 2. i 4. razreda osvojile srebro.
Dječaci su nastupili u nešto manje broju, ali s ništa lošijim rezultatima. U kategoriji vrtića Fran Šančić osvaja zlato, Kruno Polak srebro, a Patrik Rajković broncu, a u ekipnom plasmanu iste kategorije Karlovčani pobjeđuju ispred Mladosti iz Umaga i domaće Rijeke. U kategoriji drugih razreda Filip Krznar osvaja 1. mjesto, Jan Stišćak 2. mjesto, a Roko Furdek 3. mjesto te kao ekipa također pobjeđuju u svojoj kategoriji. U kategoriji 4. razreda Luka Penić osvaja broncu, a u kategoriji 7. razreda Patrik Galović zlato, a Ivan Stišćak srebro.
Ukratko, u dva dana gimnastičarke i gimnastičari GK Sokol Karlovac osvojili su ukupno 38 odličja, od toga 16 zlatnih, 14 srebrnih i 8 brončanih. Ovim putem Uprava GK Sokol Karlovac čestita svim sudionicima natjecanja kao i njihovim trenerima na odličnim rezultatima. Svakako treba pohvaliti trud i rad domaćina GK Rijeka koji se istaknuli kao odlični organizatori i dobri domaćini.

Rezultate 1. Morčić kupa možete pogledati ovdje.

Fotografije s natjecanja možete pogledati na Facebook stranici kluba

Powered by aj WordPress